Wie ben ik?
Na mijn gymnasium a-opleiding studeerde ik (1953) geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Al tijdens mijn studie begon ik met lesgeven aan het Gymnasium Camphusianum in Gorinchem. Na het behalen van mijn didactische aantekening (1976) en mijn afstudeerbul aan de RU Utrecht (1985) volgde ik postdoctoraal cursussen fictief en journalistiek schrijven.

Werk
Naast lesgeven schrijf ik vanaf 1996 mee aan de geschiedenismethode MeMo voor het Voortgezet Onderwijs van Uitgeverij Malmberg in Den Bosch. Sinds 2001 werk ik als zelfstandig gevestigd historica met als bedrijfsnaam: Geschiedenis en Educatie.

Wat doe ik?
Naast mijn werk als educatief auteur (folio en ICT) voor Uitgeverij Malmberg, werk ik voor verschillende Nederlandse instelllingen, musea, archieven en scholen. Ik schrijf lesbrieven, bouw een educatieve tentoonstelling of ontwikkel ICT-applicaties. Ook geef ik presentaties of leid ik symposia over geschiedenis en educatie.

De opdrachten bij de verschillende erfgoedinstellingen vind ik het meest uitdagend! Het vereist een aparte - creatieve - aanpak om erfgoed, educatie en historische didactiek tot een resultaat te brengen dat staat, waarbij zowel de opdrachtgever als de doelgroepen geïnspireerd worden én tot hun recht komen. Geschiedenis is en blijft een prachtvak!

Deze website voldoet aan de Europese privacyregels. Daartoe is een privacyverklaring opgesteld.